dimarts, 20 de setembre de 2011

Pekín Express


Mentre diumenge la Sexta posava en evidència el nivell d’inutilitat dels adolescents espanyols amb De patitas en la calle, Cuatro estrenava Pekín Express, el programa que m’ha fet tornar a creure en el humiliant gènere del reality televisiu.

El programa té un ritme frenètic, entre altres coses perquè cada emissió ha de resumir etapes de mil quilòmetres, durant les quals els participants -organitzats per parelles- hauran de travessar Rússia, Mongòlia i la Xina, fins arribar a Pequín. I clar, contenir mil quilòmetres en menys de dos hores és força complicat.

Justament és eixe l’objectiu del programa: els participants hauran de recórrer el trajecte que separa la frontera russa amb Europa i la capital xinesa en deu etapes de 48 hores i comptaran per a fer-ho amb només un euro diari, de forma que el transport, l’allotjament i l’alimentació seran aspectes que els participant hauran de solucionar per ells mateix, amb l’ajuda que la població russa, mongola i xinesa els puguen o no brindar.

Per si este (genial) plantejament no era suficient, un dels aspectes més terribles del programa ha estat la selecció del càsting, els responsables del qual haurien de ser elevats als altars, ja que entre les parelles de participants trobem dos
gogós de discoteca de polígon industrial, un fill i una mare que no se suporten, un mestre de religió i un alumne (del qual supose que estarà enamorat) i una parella de draggs sevillanes que ens delectaren amb una frase que em posà els pèls de punta: ¡No puedes ir solo ni a cagá, maricón!

La representació valenciana, com no podia ser menys en qualsevol
reality, és digna d’una menció a banda, ja que es tracta d’un jove-benestant-amb-palestina-al-coll-i-ulleres-de-pasta (així, amb guionets) que ha triat d’acompanyant la seua assistenta particular, una negra de nom Martha (amb h), que no dubtà en quina havia de ser la seua funció en Pekín Express quan afirmà: “Bueno, si a Javier le limpio la ropa y le hago la comida en Valencia, me imagino que aquí también tendré que hacerlo”.

No és terrible?

2008


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails