dimecres, 5 de novembre del 2008

Còctel


No tot en la vida de Rasoir és vici, nóvios i encontres casuals. No, perquè també hi ha lloc per als còctels*.

Anit, sense anar més lluny, estava convidat al lliurament d'uns premis literaris i al preceptiu còctel, tot amenitzat per una banda de jazz i, sobretot, per moltes copes.

Presentadors de televisió, intel·lectuals i pseudointel·lectuals, artistes, gorrons, mariquites, polítics de renom i d'altres innombrables constituïen el gruix dels assistents, envoltats tots de cambrers de culets durs i camisa blanca.

El resultat d'un bon còctel sempre serà un munt de somriures forçats, una bona indigestió de foie**, un mareig causat pels vermuts***, els vins blancs i les copes de cava i tota una sèrie de converses absurdes, ridícules i fabulosament superficials.

Un consell final: quan arribes a casa -si no t'has perdut pel camí- has de conservar una serigrafia numerada i un exemplar de la novel·la guanyadora.

Fabulós, doncs.
- - -

* còctel: de l'anglés cocktail 'cavall escuat' (literalment 'de cua de gall'), d'on 'cavall no de pura raça', 'home no noble, bord' i, finalment, en l'anglés americà 'beguda no genuïna, barrejada'.

** foie: mot fracés, 'fetge gras'.

*** vermut: de l'alemany Wermut 'donzell', per la substància d'esta herba usada en esta beguda.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails