diumenge, 14 de desembre del 2008

Església caòtica


Este matí he escoltat una notícia a la SER mentre em dutxava: la justícia condemnava a dos anys de presó un capellà madrileny per haver abusat d'un xiquet de 12 anys. A més a més, condemnava l'arquebisbat madrileny com a responsable civil subsidiari ja que no sols no va denunciar els fets, sinó que va optar per encobrir-los.

Més tard m'ha vingut al cap una altra notícia que vaig escoltar la setmana passada: l'exèrcit israelià bombardejava un barri de civils a Gaza i causava la mort d'una vintena de palestins, entre els quals es trobaven xiquets de només 6 mesos d'edat, que van ser destrossats per la metralla.

El Govern israelià reconeixia l'error i lamentava les morts i l'ONU es reunia d'urgència per aprovar una declaració de condemna, la qual fou finalment blocada pels EUA.

Eixe mateix dia el Vaticà es pronunciava sobre un altre fet que tenia lloc a Jerusalem: condemnava una manifestació gai per demanar el reconeixement dels drets civils. La pressió del Vaticà i dels grups ortodoxos jueus va obligar les autoritats a traslladar la mani a un estadi de futbol per evitar els incidents. Increïble.

El Vaticà, que no dubtà a l'hora d'exigir que s'impedira una manifestació, no tingué cap paraula per condemnar l'acte terrorista jueu i la mort de civils palestins. I jo em pregunte, indignat, quines són les putes prioritats d'una institució com l'Església Catòlica, que cada dia sembla estar més allunyada de la societat occidental i que cada dia sembla més talibana.

Talibans, però, que en lloc de viure en coves al desert, viuen en catedrals gòtiques que mantenim tots.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

así se están quedando las iglesias, cada vez más vacias.

me acabo de enterar de lo del fotolog, lo que indica mi grado de desconexión.

menos mal que sigues por aquí.

Corpi ha dit...

Es que els xiquets palestins no són catòlics.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Verónica: siempre encantado de reencontrate!!

Corpi: crec que, a esta marxa, cada cop hi haurà menys xiquets catòlics...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails