dijous, 31 de juliol del 2008

ERC


Un editorial d'El País de fa uns dies afirmava que ERC havia pres el camí cap a la irrellevància política, i no puc estar més d'acord. Però, aniré una mica més enllà. Anit vaig veure una entrevista al inefable Puigcercós a la TV3 en La nit al dia i em va confirmar tot allò que pense d'ERC des de fa molt de temps, però va fer sorgir un nou dubte al meu cap: qui està més pirat, les bases d'ERC o l'executiva?
Sembla mentida que un partit dirigit per impresentables haja fet trontollar el Govern tripartit cada setmana. De fet, no hem d'oblidar que ERC ja va "jugar" amb la possibilitat de formar govern amb CiU i no amb el PSC i IC-V.
Després d'això han vingut tota una sèrie de crisis ridícules i absurdes sempre protagonitzades pels mateixos (Carod, Vendrell, Puigcercós, Carretero...) i que han fet que fins i tot ZP -que mira que té paciència- estiga fart dels republicans.
Esta última i absurda determinació (passar del vot nul al no al referèndum de l'Estatut perquè les bases del partit estan boges) provocarà amb tota provabilitat noves eleccions al Principat i suposarà la fi del govern tripartit.
Després d'això podem esperar una majoria absoluta de CiU, o un eventual govern convergent en minoria i recolzat puntualment per altres partits, entre els quals es trovarà el PP.

Així, ERC no sols ha convertit dos anys de legislatura en un autèntic calvari sinó que ha aconseguit carregar-se (per a molt de temps) les esperances de molts catalans i no-catalans que pensàvem que el tripartit podia ser l'alternativa a CiU i, algun dia, al PP del País Valencià.
Maig 2006

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails